Zašto nije dobro da vaša devojčica ništa ne trenira?

Sport je važan za svako dete ali i svakog odraslog pojedinca. Postoje veoma važne veštine koje se razvijaju u najmlađem uzrastu, a koje kasnije ostaju i tokom odrastanja.

U detinsjtvu sport razvija  zdravo telo, samodisciplinu, fokus, socijalizaciju. Veoma je važno da i dečaci i devojčice treniraju bilo koji sport, a po mogućstvu onaj koji sami izaberu. Nije toliko važno koji će to sport biti, koliko je važno da se dete u njemu oseća dobro, na samom treningu, u odnsou sa drugim vršnjacima i trenerom. Na taj način stiče zdravo samopouzdanje i discipline i uči o sebi i drugima.

Devojčicama je posebno važno kako će se sport i treninzi odraziti na njihovo telo i ženstvenost. istina postoje različiti sportovi, od kojih elo dobija različit oblik i formu, ali postoje i sportovi koji su namenjenji silljučivo devojčicama. Važno je da vaša devojčica trenira onaj sport koji sama izabere, bilo da je to sport koji je namenjen devojčicama ili ne.

Ukoliko vaša devojčica ništa ne trenira ostaće uskraćena za mnogo lepih pozanstava, uspomena i iskustva. Na samom treningu ali i drugim aktivnostiam poput sportskih kampova, kreiraju se nova i veoma zabavna iskustva i stiču se priatelji, ponekad i za ceo život.

Devojčice treniranjem izgrađuju samopuzdanje, jer kroz sport ne rade samo na svom fizičom izgledu već i na fokusu, prevazilaženju izazova i na socijalizaciji, zbog čega im se razvija samopouzdanje.

Boje zdravllje je važan benefit sporta, bez obzira na pol i uzrast, zato će vaša devojčica biti zdravija, a sport takođe umanjuje i stress, što je veoma važno za njeno psihičko stanje.

Mnogo je lepih i plemenitih veština koje se stiču sportom, zato je prava šteta ako vaša devočica ne trenira. Ipak, trebalo bi da otkrijete da li je ovo samo faza i da probate zajedno da je prevaziđete.