Male akrobate: Sve što trebate znati o gimnastici za decu

Male akrobate: Sve što trebate znati o gimnastici za decu


Ukoliko vaše dete pokazuje zainteresovanost za gimnastiku vi kao roditelj možete istražiti sve mogućnosti koje ona nudi.

Uvidećete da ona ima mnogo više benefita za razvoj vašeg deteta od svih drugih sportova.

Iako postoje deca koju gimnastika ne privlači, ukoliko vaše dete pokazuje interes da se oproba u gimnastici, trebalo bi da podržite svog malog akrobatu u toj nameri.

Gimnastika je pre svega jedan kompleksan sport koji utiče na dečiji razvoj, na toliko mnogo nivoa. Pre svega tu je fizički i mentalni, ali i socijalni razvoj.

Treniranjem gimnastike deca paralelno vežbaju koordinaciju pokreta, fleksibilnost tela, motoričke veštine, samopouzdanje, discipline, socijalizaciju i druge važne veštine.

Ono što je važno da znate je da je gimnastika veoma dinamična, to je jedan od sportova koji nikada ne može da vam dosadi, jer posebno u ritmičkoj gimnastici, gde su uključeni pokret, muzika i rekviziti, broj različitih kombinacija u pokretu i kombinovanje svih ovih elemenata na toliko mnogo načina, čin ovaj sport impresivnim.

Vaše dete se može upisati na gimnastiku već sa 3 ili 4 godina, za razliku od drugih sportova tajming u gimnastici je jako važan. Što vaše dete počne ranije da trenira to može ostvariti veći fokus i supeh.

Gimanstika je olimpijski sport što znači da vaše dete može jednog dana stići do takmičarskog dela i nastupati na Olimpijadi, što ovaj sport čini izuzetno atraktivnim.

Gimnastika je spoj umetnosti i sporta što je poseban dar za svako dete. Paralelno otkrivanje umetnosti kroz sport, čini dvostruki benefit za vašeg malog akrobatu.

Treninzi gimnastike mogu se naći u velikom broju sportskih klubova, a na ovaj način možete prolsvaiti i rođendan vašem mališanu.