Gimnastika Beograd

Svako treće dete u Beogradu pati od nekog oblika deformiteta kičme ili koštano- zglobnog sistema.Direktan uzrok ovako alarmantne situacije jeste mnogočasovno sedenje za računarom ili ispred malih ekrana.Da bi se to sprečilo potrebno je što više fizičke aktivnosti kod najmlađe populacije kako bi im se ojačala muskulatura, a gimnastika je upravo ta koja kao sportska disciplina objedinjuje kombinaciju vežbi i pokreta koji utiču na razvoj i formiranje mišića duž tela, čineći muskulaturu deteta snažnijom, te se preporučuje kako dečacima tako i devojčicama.

Kao bazičan sport, gimnastika je idealan temelj za sve druge vrste sportova, za koje se mališani kasnije opredele. Takođe, ona predstavlja s jedne strane vid umetnosti, dok sa druge strane predstavlja koordinaciju pokreta savršeno ukomponovanih u jednu celinu. Svesni toga, iz dana u dan povećava se broj roditelja u Beogradu koji svoju decu upisuju baš na ovaj sport već sa navršene četri godine, jer se taj uzrast po mišljenju stručnjaka smatra idealnim za početak fizičke aktivnosti dece.

Pored toga, što sprečava razne vrste deformiteta kičme i lošeg držanja kod velikog broja mališana, gimnastika razvija i njihove mentalne sposobnosti procene i percepcije sveta, i ono što je veoma bitno za svakog pojedinca u kasnijem periodu odrastanja, disciplinu i istrajnost u svojim namerama.

Naravno, sportska gimnastika je zbog svojih vežbi I veoma kompleksna disciplina, koja angažuje celo telo zahtevajući od istog da pruži svoj maksimum. Zato smo se potrudili, da se u prostorijama našeg kluba u veoma opuštenom I prijatnom ambijentu, uz stručan trenerski tim, deci Beograda posveti sva potrebna pažnja .

U želji da što veći broj mališana trenira ovaj sport, Gimnastički klub „Pobednik“ je na nekoliko lokacija u Beogradu pružio svoj zainteresovanoj deci mogućnost da se u savršenim uslovima bave gimnastikom i na taj način razvijaju svoje telo i um na zadovoljavajući način. Naši treneri obučeni su za rad sa decom svih uzrasta, koja žele da oprobaju svoje već prethodno naučene veštine, ali i da steknu nove sposobnosti bavljenjem gimnastikom.

Lokacije u Beogradu na kojima možete da nas pronađete su:

- Hala 4 na Beogradskom sajmu - naš gimnasticki centar - Bulevar Vojvode Mišica 14.

- ul. Ilije Garašanina 24, na Tašu, u sklopu Pete Beogradske gimnazije

- ul. Goce Delčeva 38 na Novom Beogradu

- Hala Pinki u Zemunu - Gradski park 2.

- Sedma beogradska gimnazija u Mirjevu - Šejkina 22.

- Vračar, Južni Bulevar, u sklopu OŠ “Svetozar Marković” - Hadzi Milentijeva 70.

 

Komentari

name:
email address:
Comment:

Ime*:
E-mail:
Poruka*:
Provera*:
Upiši tekst