Da li su treninzi za decu danas skupa stvar?

Treninzi za decu jesu svakako trošak, ali ne možemo reći da su suvišan trošak. Ipak oni mogu biti veliki izdatak za jednu porodicu prosečnih primanja, naročito ako u porodicama ima više dece a svi phađaju po nekoliko treninga.

Rešenje za ovaj problem zavisi od mogućnosti roditelja da finansijski izdrže sve troškove koje sport donosi, ali je kao i u svemu drugom važno postaviti prioritete.

Nije tajna da kada upišete dete na sport ne plaćate samo mesečnu cenu treninga, već i mnoge dodatne aktivnosti, kao što su oprema koja je potrebna za trening, a može uključivati nove patike, trenerku, dresove, lopte ili već neke druge rekvizite i opremu koja je potrebna za neki određeni sport.

Ukoliko dete napreduje i ide na takmičenja, potrebno je izdvojiti i dodatni novac za učestvovanje, opremu itd.

Istina, neki sportovi su skuplji od drugih, kao što je na primer tenis, čiji časovi koštaju mnogo, kao i ostala oprema, odlazak na takmičenja privatni treneri, reketi i drugo.

Odgovor na ovo pitanje je teško dati, jer odgovor zavisi od količine vaših mesečnih primanja, mesečnih troškova, broja dece koju imate i koja treniraju, kao i broj sportskih aktivnosti koje dete pohađa. Cena nije ista ako dete samo trenira jedan sport, i ako dete trenira profesionalno sport, jer tu ima i mnogo dodatnih troškova, što je na mesečnom nivou i nekoliko stotina evra.

Sport je jako važan za svako dete. Ono kod dece podstiče fokus, discipline, radne navike, zdrav razvoj tela i psihe, samopouzdanje socijalizaciju i mnogo drugih benefita, zato je potrebno da ih dete pohađa, u skladu sa svojim inetersovanjima.

Ipak, kao ne biste preopteretili svoj budžet, sami procenie koliko novca trošite na dečije sportske aktivnosti, opremu, gorivo do treninga i nazad i druge troškove.

Svakako ne bi trebalo da ih uskratite svom detetu, ali ih možete ograničiti na jeda ili dva sportova, ukoliko više niste u mogućnosti da ispratite.