Treninzi za decu jesu svakako trošak, ali ne možemo reći da su suvišan trošak. Ipak oni mogu biti veliki izdatak za jednu porodicu prosečnih primanja, naročito ako u porodicama ima više dece a svi phađaju po nekoliko treninga.

Rešenje za ovaj problem zavisi od mogućnosti roditelja da finansijski izdrže sve troškove koje sport donosi, ali je kao i u svemu drugom važno postaviti prioritete.

Nije tajna da kada upišete dete na sport ne plaćate samo mesečnu cenu treninga, već i mnoge dodatne aktivnosti, kao što su oprema koja je potrebna za trening, a može uključivati nove patike, trenerku, dresove, lopte ili već neke druge rekvizite i opremu koja je potrebna za neki određeni sport.

Ukoliko dete napreduje i ide na takmičenja, potrebno je izdvojiti i dodatni novac za učestvovanje, opremu itd.

Istina, neki sportovi su skuplji od drugih, kao što je na primer tenis, čiji časovi koštaju mnogo, kao i ostala oprema, odlazak na takmičenja privatni treneri, reketi i drugo.

Odgovor na ovo pitanje je teško dati, jer odgovor zavisi od količine vaših mesečnih primanja, mesečnih troškova, broja dece koju imate i koja treniraju, kao i broj sportskih aktivnosti koje dete pohađa. Cena nije ista ako dete samo trenira jedan sport, i ako dete trenira profesionalno sport, jer tu ima i mnogo dodatnih troškova, što je na mesečnom nivou i nekoliko stotina evra.

Sport je jako važan za svako dete. Ono kod dece podstiče fokus, discipline, radne navike, zdrav razvoj tela i psihe, samopouzdanje socijalizaciju i mnogo drugih benefita, zato je potrebno da ih dete pohađa, u skladu sa svojim inetersovanjima.

Ipak, kao ne biste preopteretili svoj budžet, sami procenie koliko novca trošite na dečije sportske aktivnosti, opremu, gorivo do treninga i nazad i druge troškove.

Svakako ne bi trebalo da ih uskratite svom detetu, ali ih možete ograničiti na jeda ili dva sportova, ukoliko više niste u mogućnosti da ispratite.