Gimnastički klub Vračar


Gimnastički klub „Pobednik“ pronaći ćete na Vračaru, u Južnom Bulevaru u okviru OŠ Svetozar Marković - Hadzi Milentijeva 70. U veoma prijatnom i opuštenom ambijentu našeg gimnastičkog kluba očekuje Vas stručan trenerski tim, koji će Vam posvetiti svoju nepodeljenu pažnju i upoznati Vas sa osnovnim elementima sportske gimnastike.

Gimnastika kao sportska disciplina predstavlja spoj savršeno izvedenih pokreta, fleksibilnosti i gracioznosti. Testirajući granice izgržljivosti i fokusiranosti gimnastičara, ova disciplina stavlja izazov pred celo njegovo telo. Svi mišići su konstantno aktivni dok se izvode gimnastičke vežbe, što ukazuje na pozitivno delovanje gimnastike na rast i razvoj dece.

Svoj deci od četvrte godine pa na više, pružamo mogućnost da se bave gimnastikom, steknu nove prijatelje i iskustva, u našem gimnastičkom klubu. Budući da je gimnastika bazni sport, deca će biti u mogućnosti da se u kasnijem periodu svog života opredele za neki drugi vid sporta podpomognuti dobrim i stabilnim temeljom.

Pored pravilnog fizičkog razvoja gimnastika deci omogućuje i dobar psihički razvoj i sticanje samopouzdanja. Deca čiji je dan ispunjen aktivnostima, manje su sklona porocima i lošem ponašanju, a više okrenuta pozitivnim stranama života. Stvaranje zdravih radnih navika kod dece još je jedna od pozitivnih strana gimnastike.

TRENERI: