Ritmička gimnastika Pobednik Taš stadion


Grupa/dan PON UTO SRE ČET PET SUB NED
Ritmika I grupa - 3-6 god / 18:30-19:30h / 18:30-19:30h / 10:00-10:45h /
Ritmika II grupa preko 6 godina / 19:30-20:30h / 19:30-20:30h / 10:45-11:30h /

 

Ritmička gimnastika je jedan od najlepših sportova koje možete izabrati za vašu devojčicu. Ritmička gimnastika je od 1984.godine postala Olimpijski sport, a mogućnost da jednog dana učestvujete na ovom prestižnom takmičenju je glavni razlog zbog kog je ritmička gimnastika jedan od najpopularnijih kod devojčica.

Gracioznost, disciplina, samopouzdanje, skladno i zdravo telo, okretnost, gipkost i fokus su samo neki od finih veština koje će vaše dete razviti, baveći se ovim sportom

Budući da je gimnastika jedan od prvih bazičnih sportova, iz kog su se razvile mnogobrojne discipline, kao što je akrobatika, ritmička gimnastika, atletika i druge ona je magično privlačna devojčicama, zbog svoje dinamike i raznolikosti. Njena čarolija je u mnogobrojnim benefitima koje ovaj sport donosi, kako na fizičkom tako i na duhovnom planu. Gracioznost kao simbol ritmičke gimanstike posebno je privlačna devojčicama, a ako uzmemo u obzir elegantne kostime i rekvizite, možemo da kažemo da je ovaj sport visoko na listi izbora za svaku devojčicu kada počne da se interesuje za sport.

Između ostalog, ritmička gimnastika razvija muzikalnost. Vaša devojčica će se izvodeći vežbe na strunjačama uz različitu vrstu muzike, upoznati sa različitim stilovima muzike.

Kombinacija različitih pokreta omogućava deci da sama kreiraju koreografiju, što će ih učiniti kreativnijim, a treniranje zanimljivijim.

Iako je estetika ritmičke gimnastike u prvom planu, ona je veoma podsticajna za razvoj motorike, fokusa i koordinacije tela.

Razvoj motorike kod dece posebno je važan, jer će im ta sposobnost pomoći u mnogobrojnim kasnijim situacijama u životu, kako u sportu, tako i u drugim životnim disciplinama kao što je vožnja.

Nedostatak fokusa je najveći problem kod današnje dece, koja najveći deo slobodnog vremena provode na računaru i telefonu, stvarajući lažnu sliku o brzom uspehu i lakom prevazilaženju prepreka. Treniranjem ritmičke gimnastike ali i drugih sportova vaše dete razvija fokus i uči da je za postizanje bilo kog vrednog uspeha važan trud i strpljenje.

Fokus kao odličan preduslov za dalje učenje i školovanje, a kasnije i posao veoma se dobro razvija u ritmičkoj gimnastici, gde je potrebno nekoliko stotina puta ponavljati jednu vežbu ili pokret, kako bi se on doveo do savršenstva. Ponavljanje je gotovo svima dosadno i naporno, ali upravo ih ono uči strpljenju i odricanju u korist viših ciljeva.

Ritmička gimnastika angažuje celo telo i odličan je preduslov za zdraviji život u kasnijem dobu. Može sprečiti bolesti srca, dijabetes i druge bolesti.

Jedna od najboljih stvari kod ritmičke gimnastike je što razvija samopouzdanje i društvenost. Samopouzdanje kao osnovni preduslov za uspeh na svim životnim poljima je najveći poklon koji možete pružiti svom detetu. Kroz treniranje ritmičke gimnastike vaše dete uči i savladava nove prepreke i pokrete upornim treniranjem i vežbanjem, kako vreme bude odmicalo, ono se sve više razvija kao ličnost, telo postaje okretnije, gipkije i pokretljivije.

Društvena interakcija koja se ostvaruje u formacijama sa drugim učesnicima pri kreiranju pokreta je još jedan pozitivan aspekt ovog plemenitog sporta.

Sa ritmičkom gimnastikom vaša devojčica može početi već sa 3-4 godine, sa treninzima i pokretima u skladu sa godinama. U ritmičkoj gimnastici za početnike se uče osnove ovog sporta, upotreba i kordinisanje sa lakšim rekvizitima, jednostavnije vežbe uz muziku. Kako dete bude napredovalo, tempo i pokreti biće zahtevniji i zanimljiviji.

Ritmička gimnastika je odlična kako za rekreativce, tako i za one koji imaju visoke ciljeve i žele da napreduju do takmičarskih nastupa. Najveći san za svaku ritmičku gimnastičarku je sa učestvuje na Olimpijskim igrama i da predstavlja svoju zemlju.

Uz naš klub Pobednik” i treniranje na stadionu Taš i najveće želje postaju stvarnost.

Radite na lepim osobinama i korisnim veštinama svog deteta još od prvih dana, jednog dana bićete ponosni na njega.