Ritmička gimnastika Pobednik - Sajam


Grupa/dan PON UTO SRE ČET PET SUB NED
Ritmička gimnastika - početnici 3-6 god / 18:30-19:30h / 18:30-19:30h / / /
Ritmička gimnastika - preko 6 god / 19:30-20:30h / 19:30-20:30h / / /

 

U gimnastičkom klubu Pobednik Vaše devojčice mogu da se, osim sportske gimnastike, opredele i za ritmičku gimnastiku. Jedina od 7 grana gimnastike u kojoj se za izvođenje vežbi koriste gimnastički rekviziti je ritmička gimnastika.
 
Ritmička gimnastika je ženska sportska disciplina, koja je od 1984. godine postala jedan od olimpijskih sportova.

Kroz perfektne pokrete slične klasičnom baletu povezane sa zahtevnim gimnastičkim elementima uz zvuke muzike, ritmička gimnastika predstavlja pravu umetnost.
 
Graciozni pokreti, zvuci muzike i kreativne koreografije čine da se ritmička gimnastika razlikuje od od ostalih gimnastičkih disciplina. Kada se uz to dodaju i jedinstveno kreirani gimnastički trikoi potpuno je jasno zašto je ovaj prelepi sport isključivo ženski. Uz graciozne pokrete tela koje prati muzika i korišćenje rekvizita ritmička gimnastika nam dočarava malu umetničku priču.

Na Olimpijskim igrama koriste se 4 od postojećih 5 rekvizita, u zavisnosti od trenutno propisanih predispozicija takmičenja.

Rekviziti sa kojima se vežba ritmička gimnastika su: vijača, lopta, obruč, traka i čunjevi.

Vežbanjem ritmičke gimnastike devojčice većod uzrasta 3/4 godine počinju da rade na svom razvoju.

Mnogobrojne vežbe istezanja utiču na gipkost i gracioznost pokreta, a i omogućavaju devojčicama pravilno držanje i jačanje mišića.

Gracioznost je u ritmičkoj gimnastici izraženija nego u ostalim sportovima, a veliki uticaj na to ima i muzika uz koju se izvode vežbe. Izvođenje gimnastičkih vežbi osim jačanja muskulature utiče i na jačanje koncentracije, izdržljivosti, istrajnosti, pa samim tim ritmička gimnastika osim fizičkih ima pozitivne i mnoge psihičke aspekte. Sve ovo navedeno su dovoljni razlozi da se i vaše devojčice pronađu u ovom atraktivnom sportu.

Za bavljenje sportom nikada nije kasno, ali ako počnete odnajranijeg životnog uzrasta rezultati će biti bolji. Zato sport za vaše devojčice odaberite na vreme.

Gimnastički klub Pobednik poziva Vas da zajedno napravimo prve gimnastičke korake. Hala 4 na beogradskom sajmu je prostor za naša nezaboravna gimnastička druženja.

Dođite i postanite deo naše gimnastičke porodice.