Gimnastika Beograd

 

 

Motoričke veštine, izvrsno ukomponovane sa sposobnostima kao što su: snaga, spretnost, fleksibilnost, koordinacija pokreta i gracioznost sačinjavaju jedan od bazičnih sportova koji se zove gimnastika.

Gimnastika je osnova svih sportova i neophodna je za fizički, ali i za psihički razvoj dece.
Sportska gimnastika kao jedna od grana gimnastike preporučuje se deci od četvrte godine pa nadalje.
Sportska gimnastika se deli na dve discipline: sportska gimnastika za muškarce i sportska gimnastika za žene.
Gimnastički višeboj je takmičenje na vise sprava u sportskoj gimnastici.
Discipline za muškarce su: parter , konj sa hvataljkama , preskok , razboj , vratilo i krugovi.
Discipline za žene su: preskok , dvovisinski razboj , greda i parter.
 
Sportska gimnastika podstiče pravilno držanje , oblikuje muskulaturu, “izgrađuje” karakter, odgovornost deteta i stvara radne navike.
Bavljenje sportskom gimnastikom stvara od dece jače ličnosti , podiže im samopouzdanje kada uz treninge shvate kolika je njihova snaga , kao i izdržljivost.
Gimnastika podstiče kod mirnije dece veću pokretljivost i uliva im samopouzdanje , a živahniju decu uči disciplini.
Iako je gimnastika individualni sport podstiče druženje i timski rad jer se treninzi izvode u grupama koje su klasifikovane po uzrastima.
Kao odabrani i bazični sport za decu, gimnastika ima mnogo prednosti  u odnosu na ostale sportove i služi kao dobra osnova  za kasniji  odabir nekog drugog sporta ukoliko to dete poželi.
 
Gimnastika je sport koji ima mnogo korisnih “osobina” .
Dok skaču, savijaju se , rade kolutove deca razvijaju mišićnu snagu i formiraju zdravo i jako telo.
Penjanje uz konopac i uz šipku najbolja je “terapija” , a ujedno i prevencija za ravne tabane ( deformitet koji  je u velikoj meri  zastupljen kod dece).
Gimnastika je sport u kome telo prkosi gravitaciji , odnosno  noge , ruke , stopala , nose težinu sopstvenog tela , pa na taj način deci  jačaju i kosti.
Gimnastika podstiče  da se mišići kreću kroz ceo mogući raspon kretanja i ta fleksibilnost u velikoj meri podstiče bolju cirkulaciju.
Vežbanje gimnastike uključuje kod dece funkcionisanje mozga isto koliko i tela , pa na taj način deca vežbaju i koncentraciju , što doprinosi boljem uspehu u školi i lakšem i bržem savladavanju gradiva.
 
Kroz timski rad deca izgrađuju prijateljski i pozitivan stav prema drugima i uče da budu tolerantniji.
Deca koja su odmalena fizički aktivna kasnije su manje sklona stetnim porocima i rizičnim izborima u životu.
Dobro je da slobodno vreme provode na ovakvim mestima gde se na  aktivan način “oblikuju” u zdrave osobe.
Posle uspešno odrađenih vežbi  deca stiču samouveren stav i umanjuje se osećanje nemoći i sprečava pojava depresije.
Uz dozu odgovornosti i uzajamnog poverenja, deca grade sopstveni stav i sportsko ponašanje, kao i samokontrolu.
Uz stručne i odlično odabrane trenere, u sali opremljenoj vrhunskom opremom poznatog svetskog proizvođača gimnastičke opreme “Jannsen-Fritsen“  , u saradnji sa fondacijom “Sports for children” treniranje kod nas će Vašoj deci biti pravo zadovoljstvo.
Uz naše treninge Vaša deca će biti u mogućnosti  da usvoje zdrave životne navike, a osim lepo oblikovanog tela, samopouzdanja i radnih navika steći će i želju da uvek napreduju.
 
Jačajući i negujući takmičarski duh biće u stanju da kasnije sami postave više ciljeve na svom životnom putu.
Mislite na svoju decu, učestvujte u njihovom pravilnom razvoju, pružite im šansu da osete čari ovog nepravedno zapostavljenog sporta kod nas.
Naš klub Vam širom otvara svoja vrata i raduje se svakom novom mališanu.
Dođite i uverite se u lepotu ovog sporta.
Neka  se Vasa deca igraju na pravom mestu.
 

Reč Gimnastika potiče od starogrčke reči gymnos = go, nag. Ova sportska disciplina je kombinacija motoričkih veština i sposobnosti kao što su: koordinacija, gracioznost, spretnost, snaga, fleksibilnost... ukomponovanih sa akrobatskim veštinama, koje izvode podjednako i muškarci i žene. Pod samim pojmom gimnastika može se podrazumevati veština izvođenja kretanja na određeni način i sa jasno definisanim ciljem. Međutim, gimnastika kao sport, odnosno sportska gimnastika predstavlja takmičenje na spravama u muškoj i ženskoj, bilo ekipnoj ili pojedinačnoj konkurenciji.

Danas ovaj sport sjedinjuje sedam kategorija a to su: umetnička gimnastika, ritmika gimnastika, skokovi na trampolini, sportski aerobik, sportska akrobatika i tzv. opšta gimnastika.

Sportska gimnastika sastoji se od niza raznovrsnih vežbi koje gimnastičari i gimnastičarke različitim kombinacijama spajaju u skladne i atraktivne celine, a koje gimnastičke sudije prema pravilniku o ocenjivanju objektivno vrednuju.

Komentari

name:
email address:
Comment:

Ime*:
E-mail:
Poruka*:
Provera*:
Upiši tekst

Sonja Subara

8.10.2016 7:25 PM

Postovani,
Upisala bih cerku koja ima 3godine na ritmicku gimnastiku.
Da li imate taj program za tako malo decu?Ako imate,kada mozemo doci da pogledamo kako to izgleda i da devojcica malo vidi trening?
Pozdrav

Jelena

15.9.2016 10:56 AM

Molim vas recite mi kada ke upis za gimnastiku,koji su termini i koliko kosta? Moja cerka ima 5 godina i zanima nas lokacija Olimp

stajkovic

13.9.2016 1:22 PM

Postovani,

Interesuje me kada su vasi termini gimnastike za devojcicu od 9 godina, i vasa cena?

Jevic Branislava

28.8.2016 11:29 AM

Postovani,
Moja cerka ima 6,5 godina i 4 godisnje iskustvo u show dancu. Sada bih je upisala na gimnastiku pa me interesuje da li drzize casove na Novom Beogradu i gde? Hvala

Biljana Radivojevic

12.8.2016 5:22 PM

Postovani,
Moja cerka ima sedam godina i zainteresovana je za gimnastiku. Gde se odzavaju treninzi za njen uzrast i da li postoje neki termini za upis? Mi smo razmisljali da pocne od septembra.
Hvala unapred.
Srdacan pozdrav
Biljana

Milica

20.10.2015 9:51 PM

Postovani, moja cerka od 5 godina je zainteresovana za gimnastiku. Nema prethodna iskustva. Gde bismo mogli doci na probni cas i kada? Nasa lokacija je Filmski grad. Srdacno, Milica.

snezana cardoz

15.10.2015 1:41 PM

Postovani,
Moj sin od 8 godina zainteredovan je za gimnastiku, ali vidim da imate samo vecernje termine koji meni ne odgovaraju zbog posla. Ako budete imali u skorije vreme I prepodnevne termine na Sajmu ja Vas molim da me kontaktirate. Bila bih onda zaineredovana za treninge. Unapred se zahvaljujem. Snezana

Branislav

30.4.2015 10:10 AM

Poštovani,

možete li me obvaestiti u kojim objektima , se može trenirati akrobatska gimanstika, pošto me samo taj oblik zanima, i šta je potrebno od sportske opreme za trening.

Unapred hvala na odgovoru!
Branislav , 17 godina

Pobednik

2.5.2015 7:59 AM

Pozdrav Branislave, Akrobatiku treniramo samo na Sajmu, subotom i nedeljom od 19h. Od opreme ponesi sta ti je ok.

Kristina

23.2.2015 3:32 PM

Zaista se lepo opisali gimnastiku.Ali ja bih volela ako mozete licno meni da se obratite tj pomognete u odabiru sporta,jer predpostavljam da ste strucni u tome.Moja devojcica ima 5 god i zeli da krene kod vas na gimnstiku,ima vec naznake krive kicme,stopala,izasli su joj po malo cukljevi,ima jako lose drzanje(nasledno drzanje).U Sokobanjskoj kazu da ima neku vrstu hipotonije,ali se ne slazu svi sa tim,ma da jeste dosta ne spretna i ima losu koncentraciju.Dr kaze da nije za nju gimnastika nikako vec aikido.Dete jednostavno nece da cuje za aikido,zeli gimnastiku!Zelim da je upisem kod vas ali se plasim da ne pogorsam stvar.Da li kod vas postoji neko strucan ko jednostavno moze da mi da zeleno svetlo da ona moze da pocne da trenira?Hvala,veliko..

Pobednik

2.5.2015 8:01 AM

Postovanje Kristina. Izvinite, nisam ranije video vas komentar... Moj predlog je da dovedete dete kod nas ili da me pozovete na mob pa cemo videti...

Pobednik

24.3.2014 2:22 PM

Hvala Aco...potrudili smo se da pruzimo sto vise informacija o gimnastici i o nasem klubu sportske gimnastike - "Pobednik".

Aca

19.3.2014 3:52 PM

Dobar sajt!